REIS I ARGENTINA

KLIKK PÅ KARTET


Klikk her til å se en video om ArgentinaS

Argentinas lysbildeshow

 

 


Argentina ligger i Sør-Amerika, og er det åttende største landet i verden etter Russland, Canada, Kina, USA, Brasil, Australia og India. Navnet kommer fra det latinske ordet "argentum" som betyr sølv. Spanjolene gav landet dette navnet ettersom de mente at det befant seg mye av dette mineralet i dette enorme området.

Argentina har en overflate på 2.791.810 km2. Fra nord til sør er det en avstand på 3460 km., som er like langt mellom Nordkapp i Norge til Sicilia i Italia. Argentina grenser til Chile i Vest, Bolivia og Paraguay i Nord, Uruguay og Brasil og Atlanterhavet i Øst. Landet har en kystlinje på 2575 km. Dets hovedstad er Buenos Aires

Når det gjelder landskap og klima er det store kontraster i landet. I grove trekk kan man dele landet inn i fem ulike zoner. Disse zonene utgjør tilsammen  Andesfjellene i Vest, Patagonia i Sør,    Pampasen i sentrum og den nordlige delen  av landet som består av Mesopotamia og Puna.

Argentinas andesfjell deles i tre: Puna, Cuyo og Patagoniske Andes. Puna området ligger på over 3.000 meter over havet, og består av flere platåer med enorme fjellkjeder imellom. Denne regionen er delvis ørken og har et spesielt klima med ekstreme temperaturforskjeller, både mellom natt og dag,  sommer som vinter. 

Cuyo regionen er kjent som Argentinas vindistrikt. Karakteristiske trekk i denne zonen er meget høye fjell kombinert med dype daler og det er her Amerikas høyeste fjell, Aconcagua, befinner seg på hele 6959 meter over havet. Som et resultat av strek  erosjon under istiden er de patagoniske andesfjellene halvparten av størrelsen til cuyos andesfjell. I motsetning til Cuyo er de patagoniske andesfjellene dekket med store skogområder, isbreer, elver og  dype innsjøer.

Patagonia er den sørlige delen av Argentina som starter ved Colorado elven og ender  ved Ildlandet . Den strekker seg over et område på 780.000 km2. og utgjør noe av landets mest varierte natur og klimazoner. Denne delen av Argentina er den minst befolkede regionen med bare 1,5  millioner innbyggere. 
 
Pampasen ligger nærmest midt i landet og utgjør 650.000 km2. med grønne, flate sletter. I dette området har Argentina den største delen av korn- og kjøttproduksjonen i landet med rundt 38 millioner kveg.

Mesopotamia er den nordøstlige delen av Argentina som består av et subtropisk klima med jungel og elvelandskap. Mesopotamia består av tre provinser som er omringet av  to av de største elvene i landet; Parana og Uruguay.


Få informasjon om Argentour.com i e-posten din
Bli medlem
Fjern min e-post


Bli medlem å få nyheter om Argentour.com tilsendt din e-port.
Søk i Argentour.com

Finne Resultat

Hjem Butikk Historie Befolkning Tango Ski Hotell Mat Vin Postkort Kart Annonsere Vær Ambassade

© Webmaster: Lizandro Llancafilo.

Estadisticas