Valdés Halvøya

       

Spekkoggen i Punta Norte


Southern Right Whale

Valdés Halvøya befinner seg øst i Chubut provinsen og har en overflate på 3.625 Km2.

Den er knyttet til fastlandet ved en landtunge ved navn Carlos Ameghino. På nordsiden av landtungen ligger gulfen San José, og på sørsiden Nuevo gulfen.


Dette er et område hvor sjøelefantene har sin eneste landfaste enklave. I buktene som omgir den har sørishavshvalene sine parringsplasser. Fra juli til november fødes de nye generasjonene foran øynene på fascinerte landkrabber. Inni halvøya lever de nevnte guanacoene sammen med den argentinske strutsevarianten (ñandu) og tusenvis av fugler.

Om sommeren er dette området så varmt at man kan nyte de lange sandstrendene og drive forskjellige former for vannsport. Særlig er dykking og snorkling populære aktiviteter.


Valdés Halvøya Kart